top of page

НОВА НЕИНВАЗИВНА техника за кариес диагностика

KAVO Diagnocam

Kavo DiagnoCam- Немско качество за ранно откриване на кариес и неговите усложнения. Напълно неинвазивен метод на изследване БЕЗ рентгеново лъчение, без БОЛКА! Ранна диагностика на оклузален, апроксимален ( скрит) и вторичен кариес, както и пукнатини на зъбите. Индикации за това изследване имат всички пациенти, включително, бременни и деца.Как работи?

С KaVo DIAGNOcam светлинните вълни заместват рентгеновите лъчи, които иначе са необходими за откриване на кариес, като ви осигуряват изключително качество и детайлност на изображението.

Източникът на светлина в главата на устройството осветява зъба от корена към повърхността. Цифрова видеокамера показва изображението на всеки зъб в реално време. Зъбът се превръща в проводник на светлината, което прави зъбните структури видими: Всички области с кариес или пукнатини, които светлината срещне по пътя си към повърхността на зъба, са ясно разграничени и видимо по-тъмни.Бърза диагностика 99% прецизност сравнение с другите методи.Защо е толкова важно това изследване? Diagnocam е метод за много детайлно обследване на зъбите и ранна диагностика на кариес. При този метод зъбите се подлагат на трансилюминация, няма никакво вредно облъчване, няма рентгенови лъчи. С Diagnocam могат да се открият и май- малките скрити кариеси, а иманно тези между зъбитеЕдно от безценните предимства на KaVo DIAGNOcam е яснотата на изображенията. Те могат незабавно да Ви бъдат показани на екрана, за да се обясни защо е необходимо лечение. Направените снимки могат също да бъдат запазени в досието на пациента, за да ги използваме за сравнение при дългосрочно наблюдение.

Comments


bottom of page