top of page

​ ​ ​ ​Откриха гел, който премахва кариеса!Без болка, без машинка!

Става въпрос за продукт, който използва като главно активно съединение папаина, ензим идващ от папаята, който „атакува“ разградената и заразена тъкан и я дезинфекцира.

Тази новина без съмнение ще промени живота на всички, които мразят да ходят на зъболекар. Благодарение на аржентинската изобретателност, сега имаме гел, който премахва кариесите.

Гелът вече е оценен и одобрен от ANMAT.

Серхио Коен, професор в Катедрата за интегрална стоматология за възрастни в Университета в Буенос Айрес /UBA/, твърди, че това откритие прави възможно, „чрез поставяне на ензимния гел в продължение на две минути той предизвиква дезорганизация, протеолиза на инфектираната тъкан с кариес, неутрализира го и я дезинфекцира; намаляват се в значителна степен минутите работа със стоматологична машинка. След почистване от кариозната маса, зъбът се обтурира както обикновено.

Едно от предимствата на използването на този нов метод е, че можете да лекувате повече кариеси по време на едно и също посещение, също така намалявате и травмата, която получават хората

Този гел е безвреден, така че няма ефект върху лигавицата или други тъкани и може да се използва при бременни жени. Непряко има друго предимство, а именно, че това е продукт от растителен произход.Необходимо е само откриване на кариеса с турбина, след което се нанася гела. Той престоява 2 мин. Ако е необходимо, процедурата се повтяря некалко пъти.

Според Световната здравна организация (СЗО) осем от всеки десет деца имат кариеси в някакъв момент от детството си. Междувременно, при възрастните, въпреки че цифрата намалява, тя също е значителна.

Виж сертификатите на продукта тук: СЕ Сертификат ISO Сертификат

Вече наличен в MGD Dental clinic

bottom of page